perjantai 10. marraskuuta 2017

Pienilläkin on väliä

Moni on kysynyt miksi olen halunnut pitää hamstereita lemmikkeinä, kun ne ovat niin lyhytikäisiä. Itse mietin samaa joutuessani luopumaan ihan ensimmäisestä lemmikistäni, syyrialaishamsteri Fantasta viime vuonna. Eläimestä luopuminen lopullisesti on päätöksenä  jotain sanoinkuvailemattoman vaikeaa, oli kyse sitten ihan pienestä jyrsijästä tai isommasta koirasta. Omistajalleen omat lemmikit ovat (toivottavasti) arvokkaita aina. On totta, että hamsterit eivät ole seurankipeitä eivätkä ne juuri edes kaipaa ihmiskontaktia, mutta tunnearvo silti omasta lemmikistä on suuri. 

Dastin saapuessa meille uuteen kotiin tiedostin, ettei se tulisi olemaan meillä kovinkaan kauaa lyhytikäisyydestään johtuen. Odotin silti, että se pysyisi luonamme kuitenkin vuoden tai kaksi, mutta se jaksoi viipyä meillä vain kuukausia, melkein sen vuoden, ennenkuin jostain syystä sen kunto romahti ja siitä tuli apaattinen sekä selkeästi hyvin hyvin kipeä. Yhteisymmärryksessä eläinlääkärin kanssa päätin, että turhaa olisi lähteä kiusaamaan pientä eläintä lisätutkimuksilla, joten 8.11. sammuivat pienen silmät viimeistä kertaa.

Keskiviikko oli myös tärkeä muistutus siitä miten rakkaita lemmikkeinä ovat nuo pienetkin. Kovasti kaipaamaan pikkuista jäi meistä jokainen, ja toivomme että pienellä on nyt hyvä olla.

12 kommenttia:

 1. Voimia suruun! On ihan OK ikävöidä myös jyrsijöitä; minullakin on ollut hamsteri ja gerbiileitä ja itkenyt olen niidenkin lähdettyä - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se lähdönhetki pistää mielen alas, vaikka kyse olisikin noista pienistä. :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos 💜 ! Elämä jatkuu vaikka haikeaa onkin.

   Poista
 3. Perheenjäsen on aina perheenjäsen koostaan riippumatta.
  Virtuaalivoimahali ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näinhän se on! Helpottaa ainakin ajatella että ollaan huolehdittu pienestä hyvin loppuun asti:) iso kiitos 💜

   Poista
 4. Voi pikkuista <3 Mun mielestä kaikki eläimet ovat tärkeitä ja niitä saa surea, olivat ne sitten isoja tai pieniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niitä harmillisimpia juttuja mitä eläimen omistamisessa tulee eteen. Kyllä se on minunkin mielestäni juuri noin! Itse olen itkenyt paljon pienempänä myös akvaariokalojen perään, niin tärkeitä ne vuosia sitten olivat :)

   Poista
 5. Ihanat persoonat tulevat erinäköisissä ja kokoisissa pakeitessa ♥

  Osaanottoni suruusi, ei rakkaus ja välittäminen ole koosta riippuvaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu! Niinhän se on:)

   Rakkautta kuten suruakin voi olla monenlaista ja meillä se on muuttunut haikeudeksi. 💜

   Poista
 6. Osanotot. ♥ Kyllähän niihin pakostakin kiintyy, vaikka kuinka henkisesti valmistautuisi lyhyeen elinikään. Eikä sitä surematta tarvitse ollakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 💜 Niinhän niihin vain kiintyy kun elämässä ovat, vaikkeivat siitä käsittelystä tai muusta erikoisemmin välitäkään. :)

   Poista