lauantai 27. toukokuuta 2017

Halvat on huvit

Yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat, jolloin Nalalle olen uutena ostanut leluja. Niiden saldoon kuuluu pari huiskalelua, joista yhden Nala teurasti säälimättä jo ensimmäisellä leikkikerralla lähes käyttökelvottomaksi ja sitten pari kissanminttua sisältävää hiirilelua, joihin Nalan kiinnostus vaihtelee mielialojen mukaan. Muuten loput Nalan lelut tulivat sen entisiltä omistajilta, ja nekin ovat vain jääneet nurkkiin lojumaan kissan innostuessa niitä aina välillä tassuillaan mätkimään ohikulkiessaan.

Jotakin aktivointikeinoksi oli kuitenkin pakko keksiä, sillä Nala pentuna kohdisti turhautumistaan ja energiaansa muunmuassa silloisen kämppikseni ruukkukasviin, mistä kämppäkaverini ei ymmärrettävistä syistä ollut kovin tyytyväinen:D Meillä auttoi ruoka-aikojen muuttaminen ja energian kohdistaminen leikkimiseen juuri ennen niitä aikoja, kun tuhmuuksien tekohetki lähestyi. Uskokaa tai älkää, mutta helposti oppi ennakoimaan sen, milloin kissa oli turhautuneena rupeamassa purkamaan energiaansa. Kun ehti kunnolla saada leikittäen kissanpennusta mehut pois, sai myös ruukkukasvi olla rauhassa. Yksi lukuisista hajonneista kivoista leluista:D
Kaikkein kivoimpia leluja ovat kuitenkin tietysti muut kuin kissoille tarkoitetut lelut. Pullonkorkit, pompulat, hiuspannnat,- sekä varsinkin pinnit ovat parhaita leikkikaluja. Ylipäätänsä siis kaikki semmoinen, joka on lattialle jäänyt lojumaan tai johon kissan ei kuuluisi koskea. Varsinkin vanhempieni luokse on turha ottaa Nalan omia leluja mukaan kun lähdetään siellä käymään, se paikka kun itsestään tuntuu olevan jonkinlainen uteliaiden kissojen oma Disneyland. Sieltä löytyy nimittäin vaikka mitä piiloa, koloa, portaita ja sänkyjen alta on myös kiva väijyä mitään aavistamattomia ihmisiä.

Nyt kuitenkin innostuin Zooplus- tilauksen yhteydessä tilaamaan kissanleluarmeijaamme lisäystä ja tilasin Nalalle jotakin uutta. Meillä tuo herätti useita tuntemuksia kissassa ensimmäiset päivät. Ensin puskettiin kehräten sen kanssa pitkin lattioita, ja heti seuraavaksi lelu sai turpiinsa kissalta. Kong Kickeroon käyttö on jäänyt meillä vähäiseksi nyt viimeaikoina, mutta voin silti suositella tuotetta kokeiluun muillekin lämpimästi. 

"Mitä tolla pitäis niinku tehdä?"
Hyvänä aktivointikeinona olen myöhemmin pitänyt naksutinta, jonka hankin vähän aikaa sitten. Alkuun naksuttimen ääni tuntui olevan Nalalle vähän liikaa ja se hieman aristeli uutta juttua epävarmana. Nyt ääni taikka naksuttimen käyttö ei ole ongelma, vaan harjoittelua sen kanssa jatketaan aina silloin tällöin lyhyitä jaksoja kerrallaan.

Löytyykö teiltä naksutinta käytöstä ja onko se apuvälineenä ollut hyödyllinen teillä esimerkiksi temppuja opettaessa?

Tähän loppuun on vielä pakko sanoa, että Nala näyttää ottaneen elämäntehtäväkseen kaljuuntumisen. Karvaa ja pölyä tuntuu olevan vähän kaikkialla, suussa, nenässä sekä silmissä ja sille ei tunnu näkyvän loppua vaikka kevätkin vaihtuu jo kesäksi. On kuin koko elikko olisi päättänyt kaljuuntua kerralla ja siltikin karvaa riittäisi muille jaettavaksi. Meillä käytössä on Tokmannilta ostettu karsta koirien puolelta ja se on ollut todella kätevä näin lyhytkarvaisenkin kissan turkinhoidossa. Nyt harjailtiin turkkia parvekkeella ja vain parilla vedolla karvaa lähti järkyttävästi. Ylläoleva kuva toimikoon todisteena. 

Sama homma siis jatkuu kuin aikaisemmin keväällä, jolloin harjaaminen aloitettiin. Silloinkin karvaa lähti valtava tuppo kyljestä ja kissa pörisi onnellisena siitä että joku vihdoin tajusi minkä kanssa se on itse joutunut elämään. Useammalla vedolla karvaa riitti jo reilun nyrkillisen verran ja tuijotin epäuskoisena vain kolmen kilon painoista rääpälettäni, joka heittäytyi maahan selälleen ja killitti minua suoraan silmiin kerjäten harjaamaan myös muualtakin. 

4 kommenttia:

 1. Näinhän se, halvat "lelut" on niitä parhaita. :D Silti on aina vaan pakko ostaa lisää ja lisää uusia mielenkiintoisia leluja kun niitä tulee vastaan... Osasta tulee onneksi hittejä, jotkut oikein kunnon huteja. Kong Kickeroo on tällä hetkellä meillä kaapissa kun oli tarpeeksi pörrännyt lattialla alkuhuuman jälkeen.

  Meillä käytettiin temppuilun alussa naksutinta, mutta se jäi pois viime vuoden puolella(ko) kun temput alkoivat vaatia enemmän vapaita käsiä ja naksutin oli tiellä. Temppuja opittiin yhtä hyvin kuin naksuttimen kanssakin, joten se ei ole enää ollut meillä käytössä sen jälkeen. :)

  Runsaaseen karvanlähtöön meillä auttoi sinkkilisä (sinkkiä 2 mg/painokilo/pv), sen päivittäisen käytön aloittamisen jälkeen kisuilla ei enää ole ollut selkeitä karvanlähtöaikoja ja normaali karvanlähtökin tasottui huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta vinkistä karvanlähtöön! Itse en olekaan tästä aikaisemmin kuullut, mutta pitää ottaa mietintään:)

   Poista
 2. Meidän mielestä leluja ei voi olla liikaa, oli ne sitten ostettuja tai itsetehtyjä. Ai niin, ja kuluuhan ne ny käytössä. Pahvilaatikot on meidän mielestä ne parhaimmat, ainaski mihin on tehty tassujen kokoisia luukkuja: https://kiskatit.blogspot.fi/2016/07/10kk-synttarileikki.html. Nala sä voit pyytää virittelemään vaikka nauhoja tai jotain muuta kivaa noihin reikiin.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahvilaatikon kun tyhmä omistaja tajuaisi hommata niin sitten kyllä olisi kissallakin loistavat bileet eikä muita leluja tarvittaisi :D! Tuo synttärilaatikko näyttää superhauskalta, täytyy ottaa mallia ja koittaa väkerrellä jossain välissä semmoinen!

   Poista