Siirry pääsisältöön

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa. 


Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.  

Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän seinien ulkopuolelle. Vänttiset valikoituivat meille vahingo(i)sta viisastuneena - parempi oli ostaa paljon kehutut ja ylistetyt valjaat ja samalla tukea kotimaista työtä. 

Hyvin ovat nämä meitä palvelleetkin - Vänttiset ovat pehmeät ja kevyet ja helppo pukea kissan päälle ja näissä on vain yksi lukko- osa, joka on äärimmäisen jämäkän ja näin ollen turvallisen tuntuinen kun kissaa vie ulos. Nalalle hankitut S- koon valjaat ovat olleet juuri passelin kokoiset, mitä nyt rintaremmiä sai hieman kiristellä jotta valjaat varmasti pysyisivät neidin päällä tukevasti. 

Sovitusta, malli ei olisi jaksanut millään olla paikoillaan.

Ja siitä ulkoilusta! Ennenkin olen Nalaa tästä ylistänyt ja ylistänpä taas uudelleen - ulkoilureissujen tuoma rohkeus on vain lisääntynyt kerta kerralla enemmän ja enemmän. Kaikista eniten tämä yllätti kun Nala ei hätkähtänyt ohitsekulkevia naapureita tai säpsähtänyt silloinkaan kun lunta tuli vähän matkan päässä katolta jymisten alas maahan. Jotkut asiat jännittävät tai pelottavatkin enemmän kuin toiset, mutta ainakaan ulkoilu ei kuulu enää kaikista pahimpien jännitysaiheiden listalle. Toista se vain oli melkein vuosi sitten.

Kommentit

 1. Vänttiset on minusta tosi hyvät ja näyttävät pukevan sinuakin! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin superhyvät- ja mukavat, tykätään molemmat!

   Poista
 2. Hyvät valjaat ja kaunis väri. :) Todella hyvin olette edistyneet ulkoilupuuhissa tuohon vuodentakaiseen verrattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään:) edistystä tapahtuu pikkuhiljaa ja vähitellen, emäntä ei voi olla muuta kuin iloinen!

   Poista
 3. Nuo valjaat vaikuttavat hyviltä! :) Ehkä meidän Ellinkin saisi ulkoilemaan noiden kanssa, sille kun valjaat ovat jotain aivan hirveää... Hyvä että edistystä ulkoilun suhteen on tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti vähintään pitää mielessä jos ei heti säntää ostamaan, nuo valjaat ovat oikeasti huippuhyvät - kevyet, mutta napakat ja pehmeät kissan päällä. Heti näiden käyttöönoton jälkeen huomasi kyllä eron Nalassa kun olivat sopivat toisen päällä verrattuna sitten niihin edellisiin:)

   Poista
 4. Erinomainen päivän asu-postaus ja loistava malli ;)

  VastaaPoista
 5. Erittäin onnistunut ostos siis! :) Meillä on omenanvihreät Vänttiset, jotka mekin on todettu loistaviksi. Harmi vain, ettei meillä oikein ole hyvää kissanulkoilutuspaikkaa. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, varmasti sopii teillä valjaiden väri värimaailmaan siellä! Ei täältäkään oikein meinaa löytyä sopivan rauhallista paikkaa kun kaupungissa asutaan, vanhemmilla kun ollaan käymässä on helppo viedä kissa ulos, heillä kun on oma piha:)

   Poista
 6. On kyllä hyvä että olette ulkoilun osalta edistyneet nuin hurjasti!
  Täälläkin oolisi tarvetta tullaisille valjaille, mistä olet mahtanut hankkia kyseiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä ihanaa huomata itsekin miten ollaan edistytty:)

   Itse hankin sellaisesta eläinkaupasta kuin Megaeläin, mutta näitähän pystyy tilaamaan suoraan Arjalta itseltään sähköpostitse tai facebookin kautta (Vänttisen valjaat - Arja's Art). Hän tekee myös mittatilaustyönä, juuri oman lemmikin mittojen mukaan. Kannattaa ehdottomasti harkita!

   Poista
 7. Meille ei oo noi Vänttiset tutut. Eikö siitä muka mitenkään saa eres päätä rimpuiltua ulos, tai toista tassua jostain kolosta?
  - Pate -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintaremmin pitäisi asettua niin/olla niin napakka, ettei noista saa tassua läpi vedettyä. Eli näistä ei pääse (tai pitäisi päästä) kiemurtelemaan helposti irti Pate!

   Poista
 8. Hieno juttu Nala, kun olet rohkaistunut! Mekin haaveillaan ulkoilusta. Ehkä sitten, kun asutaan taas joskus vähän rauhallisemmassa paikassa.

  Nuo Vänttiset ovat kyllä olleet tosi hyvät Roopella. Joskus pentuaikoina hankittiin väärän kokoiset, niin lähetimme ne takaisin ja saimme uudet tilalle. Hyvää asiakaspalvelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se rauhallinen paikka on varmaan kivempi. Pienempi kynnys jännittää kaikkea kun ulkoilma muutenkin on niin jännä juttu. Ellei sitten satu olemaan todella rohkea. Ja mitä olen sivusta seurannut niin asiakaspalvelu on kyllä kieltämättä Arjalla erittäin hyvää 😊

   Poista
 9. Vänttiset on huiput ja ihanan laaja värivalikoima. Meidän vänttiset ei vaan ole päässeet oikein käyttöön kun Haiku hankinta-aikaan juuri vähensi innostustaan ulkoiluun. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä parhaimmat mitä ikinä olen käyttänyt valjastellessa, enää ei tarvitse merkkiä vaihtaa:D

   Harmi että kävi noin:/ Ainakin on hyvät valjaat odottamassa jos niille joskus tulisikin vielä käyttöä enemmänkin!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaveri kainaloon

  Ilmojen kylmetessä ja syksyn tullessa tekee ihan hyvää jos vieressä on kaveri, joka lämmittää. Nalakin on ruvennut sen tajuamaan - vaikka joskus hermot saattavatkin edelleen loppua kesken. Parastahan tässä on se, että Fidolle on nykyään jo ihan sama onko vieressä vähän ärtyntyt akka joka sähisee ja iskee tassulla iskuja päähän.   Kaikilla kerroilla Fido on aina hiippaillut Nalan viereen ja sitten asettunut viereen makuulle tyylillä  nyt mä tulin tähän jo enkä voi enää lähteä.  Sähinöistään huolimatta ei Nalakaan liiku paikaltaan mihinkään, vaan rupeaa pesemään pentua ja tämän jälkeen joko unettaa tai sitten koko lähentely on liikaa. Selkeästi kuitenkin huomaa, että se kaveri on kivempi kuin ei kaveria ollenkaan. 

Uusi asukas talossa

Meille on jälleen kotiutunut uusi jyrsijä - yksi maailman suloisimmista ja sympaattisista otuksista, joka sai nimekseen Sparta.  Sparta vailla poikkeuksia on myös hamsteri ja kotiutunut varsin hyvin. Sparta on luonteeltaan aivan hellyttävä ja niin kiltti, että on sulattanut jopa meillä käyneiden jyrsijäpelkoisten sydämet nopeasti! Spartalla on myös oma instagram, jonka tarkoituksena olisi jakaa hamstereista tietoutta omien kokemuksieni pohjalta. Monesti samat kysymykset hamsterien hoidossa nimittäin askarruttavat monia.  Ja sitten tärkein: toivottavasti saan näytettyä miten suloisia, hellyttäviä ja persoonallisia myös nämä pikkujyrsijät osaavat olla.  Otahan siis seurantaan meidän instagram eli hamsterisparta