Siirry pääsisältöön

Reissukissa

Vaikka otsikosta jotenkin voisi päätellä että olisimme reissailleetkin vähän sinne tänne niin ei, valitettavasti. Sen sijaan Nala sai taas sydämensä täydeltä riemuita olostaan mummolassa eli allekirjoittaneen vanhemmilla, kun pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin matkaan. Automatka ei ollut niinkään nautinnollinen, mutta onneksi matka ei ollut pitkä (vaikka siltä toisaalta ehkä kaikista osapuolista tuntuikin). Parkkipaikalta kipitettiinkin jo sitten kovaa kyytiä kohti tuttua ovea, koska jos jotain Nala on reissujensa myötä oppinut niin sitten sen, että mummolan ovi tunnistetaan aina ja ehdoitta. 


Isompi asunto kaikkine koloine ja kaappeineen on Nalalle loistava reissukohde, ja siellä neiti viihtyykin aina erinomaisesti. Yhtä lämpimästi kissa otetaan aina vastaan myös toisessa päässä, ja lellitään piloille heti kun oma katse välttää. Yleensä siis kaikista varmin hoitopaikka on juuri vanhempieni luona, sillä siellä Nala viihtyy kaikista parhaiten ellemme sitten ole kotona. 

Jos Nalalta kysyisi mielipidettä, vastaisi se todennäköisesti että elämä kyllä saisi olla vain pelkkää mummolaa aamusta iltaan. Sen verran hyvin palvelu pelaa ja ihmiset hössöttävät ympärillä, että yhden kissan kelpaa kyllä olla. Tällä kertaa myös itse sain nauttia maisemanvaihdoksesta kun tehtiin viikonloppureissu yhdessä. Opiskelijan mieltä lämmitti suuresti täysi jääkaappi ja ehdottomasti perheen seura. Kävimme myös Espoon suunnilla kävelemässä, missä syksy näytti loistavasti parhaita puoliaan. 
Sitten on tietenkin kotiinlähtö, joka ei milloinkaan Nalan mielestä ole erityisen kiva juttu. Tähän tietenkin vaikuttaa varmasti kissan tuskallisen valitettava tietoisuus siitä, että pian se olisi autoreissu taas ja auto ei Nalan lempijuttujen joukkoon millään lukeudu. Tietenkin mummolassa on myös niin kivaa, ettei paikkaa millään voisi jättää vaan kivempaa olisi jäädä katselemaan ikkunasta pihamaalla loikkivia oravia, niiden puuhat aamupäivisin ovat yhtä tärkeää seurattavaa kuin ihmisille joulurauhanjulistus jouluaattona. 


Kotiin vai? En varmaan lähe!

Silmien kiinni ollessa todellisuuden kohtaaminen on paljon helpompaa.

Maisemanvaihdos on muutenkin ihan kivaa silloin tällöin, nyt varsinkin kun emännällä on kädet täynnä töitä yhden jos toisenkin asian kanssa alkaen opiskeluista päättyen työjuttuihin. Kaikista kivoin juttu tällä hetkellä on kuitenkin pienen projektin kirjoittelu Hesylle, josta pitääkin muistaa kertoa enemmän sitten kun juttu on hieman ajankohtaisempi. 

Kommentit

 1. Nala, kyllä koti on aina koti vaikka siinä olisi autoilua välissä. Nih!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koti kuin koti mutta se auto on kyllä yksi turhake!
   - Nala

   Poista
 2. Kiva, että teillä on mahis käydä mummolassa lomailemassa! :) Tai olisihan se meilläkin mutta matkustuksellisista syistä jätetään väliin. :P Varmasti olisi ihan kivaa vaihtelua elämään kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä todella kiva päästä käymään silloin tällöin, kun välimatka ei ole mikään mahdoton. Matkan taittaminen ei välttämättä ole mitään herkkua kissalle tai kissojen kanssa muiden matkustukseen liittyvien syiden lisäksi, joten ymmärrän hyvin!

   Poista
 3. Hienoa, että teillä päästään lomailemana mummolaan! Vaikka automatka onkin kamala, niin määränpäässä on sitten kivaa :) Meillä ei ole mahdollisuuksia mun äidin luokse, kun matkaa on yli 400 kilometriä. Mutta miehen vanhempien luokse ei ole kuin vajaa kilometri. Toistaiseksi vain Piin kanssa ollaan käyty kyläilemässä. Anoppilassa on neljä kissaa, eivätkä ne oikein siedä vieraita kissoja... Varmaan jos ajan kanssa tutustuttaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti kun lämmittelee niin hyvä saattaa tullakin tai sitten katastrofi, riippuu varmaan enimmäkseen muista kissoista että mitä mieltä sitä oltaisiinkaan karvaisista kyläilevistä tuntemattomista 😄

   Poista
 4. Mummolat. ♥ Meillä kisut joutuu tyytymään vierailevaan mummuun kun mummulassa on valmiiksi 2 kissaa, ei voi mennä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraileva mummu on onneksi ihan yhtä hyvä! 😄

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Hauskaa uutta vuotta vuodelle 2021!

  Lämmöllä otamme tulevan vuoden vastaan. Oli tässäkin vuodessa omat puolensa, vaikka muuten raskas onkin ollut. Olihan meillä muutto uuteen asuntoon ja sitten heinäkuussa kotiutui Fido. Siinä kai ne kohokohdat olivat, vaikka on tähän vuoteen mahtunut onneksi muutakin mukavaa.  Tämä on Fidon ensimmäinen vaihtuva vuosi, joten juhlistamme kotona ja katsomme millaisen reaktion raketit saavat aikaan. Veikkaus on, että eivät juuri minkäänlaista mutta eihän sitä koskaan tiedä. Fidon mielestä kun kovaääninen imuri on viheliäisimmistä pahoista asioista pahin.  Nala ei ainakaan pelkää, se katselee ikkunasta ja ottaa aina tyynen zenmäisesti vaihtuvan vuoden vastaan. Voitteko uskoa että se on asunut täällä meillä pian 5 vuotta? Aika menee kyllä vauhdilla eteenpäin. Hauska uutta vuotta vuodelle 2021! Palataan taas ensi vuonna blogin merkeissä asiaan! 💛