Siirry pääsisältöön

Lattialämmityksen riemuja

Mistä tietää viileämpien ilmojen tulleen ja lattialämmityksen olevan päällä? Vastaus on helppo kun katsoo alla olevia kuvia. 






Kylppärin lattia on siitä kiva, että talvisin sinne pääsee lämmittelemään tassuja aina kun siltä tuntuu ja kesäisin pahimpien helteiden aikaan kerrostaloasunnon kuumuutta on helppo päästä karkuun viileällä kaakelilattialla makoillen. Siellä myös allekirjoittanut on istuksinut pahimman helleaallon yllättäessä kun asunto yhdessä vaiheessa muistutti enemmän saunaa kuin normaalia asumusta.

Toki kylpyhuoneen kaakelilattiat kutsuvat Nalaa muutenkin kuin vilvoittelu- tai lämmittelytarkoituksissa. Parasta on kiskoa lattiakaivon ritilää irti (tai kokeilla ainakin) ja kuunnella veden kohinaa putkissa. Se vasta jos mikä osaakin olla jännittävää puuhaa ja pitää pienen kissan kiireisenä. Toisilla on halvat huvit, mutta ei kai kissan ajatuksenjuoksua ihmisten kuulukaan aina ymmärtää.

Kommentit

  1. Minuakin houkuttelisi nyt lämmitetty lattia kalsean olkkarin sijaan. En ihan noin sievästi tosin osaa lepäillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ne munkaan koivet yhtä sievästi taivu mutta ainahan pystyy makoilemaan vaikkapa peiton alla! Eikös se olisi toiseksi paras vaihtoehto? 😄 kiitos kommentista! :)

      Poista
  2. Ai teilläkin kiskotaan lattiakaivon ritilää irti :D Samat huvit meilläkin!

    Lattialämmitys on kyllä parasta kylmettyneille tassuille, ja jaloillekin! Meillä on kylppärin lattialämmityksessä jotain häikkää tällä hetkellä, ei toimi. Jostain syystä kissat eivät ole enää halunneet sinne mennä. Kylmät kaakelit eivät varmaan houkuttele :D Olen useamman kerran valittanut miehelle, että se pitäisi laittaa kuntoon. Talvella ehdoton. Kuuroille korville on mennyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se taitaa olla aika yleinen harrastus kissatalouksissa :-D !

      Mikään ei ole inhottavampaa jalkapohjaa vasten kuin kylmä kaakeli! Meilläkin oli viime vuonna lämmitysten kanssa häikkää kun mikään lämmityksistä ei toiminut ja kotona oli 8 astetta lämmintä marraskuussa niin että piti lähteä evakkoon eläinten kanssa.

      Toivottavasti innostus korjauspuuhiin lisääntyisi tässä kelien viiletessä ja vika korjaantuisi!

      Poista
  3. Lattialämmitys on niin paras! Meillä ei sitä ole, Kassinen ja Seppo jäävät paljosta paitsi. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paha se on jotain kaivata kun ei ole asiasta tietoinenkaan välttämättä! 😄 mutta kyllä, lattialämmitys on lämmittäessään aika superkiva juttu, me tykätään!

      Poista
  4. Veden kohina putkissa ja pesukoneen pyöriminen on mukavaa seurattavaa lattialämmitetyssä tilassa Alfredinkin mielestä. On se kivaa, että kylppäri on monikäyttöinen tila "aktiviteetteineen". :D Meillä laitettiin lämmöt tappiin lattiassa havaitun kosteuden takia (ei kuitenkaan paha tilanne) ja kissathan nauttivat tästä luksuksesta ^.^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylpyhuoneet on tuollaisia mystisiä paikkoja missä jaksaa ihmetellä maailman menoa tunnin jos toisenkin! Meillä ei pesukonetta ole kotona, mutta mummilassa eli vanhemmillani on ja sekös jos mikä on ihmetyksen aihe täälläkin.

      Hyvä ettei kosteus lattiatasossa nyt ole tuonut mukanaan ongelmia, vaan kissat saavat nauttia lämmöstä tyytyväisinä!

      Poista
  5. Ollapa lattialämmitys! Tulisi hyödynnettyä varmasti itsekin..... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tuo on pieneksi bonukseksi luettava, pysyypähän varpaat lämpiminä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Normipäivä

  Aurinko paistaa ja parvekkeen ovea pystyy pitämään jäätymättä auki niin, että kissat halutessaan voivat mennä haistelemaan lasitetulle parvekkeelle huumaavia tuoksuja ja kuuntelemaan lintujen laulua. Aika mukavaa, eikö vain?  Asioitakin olisi mistä tekisi mieli kirjoittaa ja päivittää, mutta ei ole muka aikaa. Olotila on kiireineen melkolailla sama kuin Fido tässä seuraavassa kuvassa demonstroi: