keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Lattialämmityksen riemuja

Mistä tietää viileämpien ilmojen tulleen ja lattialämmityksen olevan päällä? Vastaus on helppo kun katsoo alla olevia kuvia. 


Kylppärin lattia on siitä kiva, että talvisin sinne pääsee lämmittelemään tassuja aina kun siltä tuntuu ja kesäisin pahimpien helteiden aikaan kerrostaloasunnon kuumuutta on helppo päästä karkuun viileällä kaakelilattialla makoillen. Siellä myös allekirjoittanut on istuksinut pahimman helleaallon yllättäessä kun asunto yhdessä vaiheessa muistutti enemmän saunaa kuin normaalia asumusta.

Toki kylpyhuoneen kaakelilattiat kutsuvat Nalaa muutenkin kuin vilvoittelu- tai lämmittelytarkoituksissa. Parasta on kiskoa lattiakaivon ritilää irti (tai kokeilla ainakin) ja kuunnella veden kohinaa putkissa. Se vasta jos mikä osaakin olla jännittävää puuhaa ja pitää pienen kissan kiireisenä. Toisilla on halvat huvit, mutta ei kai kissan ajatuksenjuoksua ihmisten kuulukaan aina ymmärtää.

10 kommenttia:

 1. Minuakin houkuttelisi nyt lämmitetty lattia kalsean olkkarin sijaan. En ihan noin sievästi tosin osaa lepäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ne munkaan koivet yhtä sievästi taivu mutta ainahan pystyy makoilemaan vaikkapa peiton alla! Eikös se olisi toiseksi paras vaihtoehto? 😄 kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Ai teilläkin kiskotaan lattiakaivon ritilää irti :D Samat huvit meilläkin!

  Lattialämmitys on kyllä parasta kylmettyneille tassuille, ja jaloillekin! Meillä on kylppärin lattialämmityksessä jotain häikkää tällä hetkellä, ei toimi. Jostain syystä kissat eivät ole enää halunneet sinne mennä. Kylmät kaakelit eivät varmaan houkuttele :D Olen useamman kerran valittanut miehelle, että se pitäisi laittaa kuntoon. Talvella ehdoton. Kuuroille korville on mennyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla aika yleinen harrastus kissatalouksissa :-D !

   Mikään ei ole inhottavampaa jalkapohjaa vasten kuin kylmä kaakeli! Meilläkin oli viime vuonna lämmitysten kanssa häikkää kun mikään lämmityksistä ei toiminut ja kotona oli 8 astetta lämmintä marraskuussa niin että piti lähteä evakkoon eläinten kanssa.

   Toivottavasti innostus korjauspuuhiin lisääntyisi tässä kelien viiletessä ja vika korjaantuisi!

   Poista
 3. Lattialämmitys on niin paras! Meillä ei sitä ole, Kassinen ja Seppo jäävät paljosta paitsi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha se on jotain kaivata kun ei ole asiasta tietoinenkaan välttämättä! 😄 mutta kyllä, lattialämmitys on lämmittäessään aika superkiva juttu, me tykätään!

   Poista
 4. Veden kohina putkissa ja pesukoneen pyöriminen on mukavaa seurattavaa lattialämmitetyssä tilassa Alfredinkin mielestä. On se kivaa, että kylppäri on monikäyttöinen tila "aktiviteetteineen". :D Meillä laitettiin lämmöt tappiin lattiassa havaitun kosteuden takia (ei kuitenkaan paha tilanne) ja kissathan nauttivat tästä luksuksesta ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyhuoneet on tuollaisia mystisiä paikkoja missä jaksaa ihmetellä maailman menoa tunnin jos toisenkin! Meillä ei pesukonetta ole kotona, mutta mummilassa eli vanhemmillani on ja sekös jos mikä on ihmetyksen aihe täälläkin.

   Hyvä ettei kosteus lattiatasossa nyt ole tuonut mukanaan ongelmia, vaan kissat saavat nauttia lämmöstä tyytyväisinä!

   Poista
 5. Ollapa lattialämmitys! Tulisi hyödynnettyä varmasti itsekin..... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tuo on pieneksi bonukseksi luettava, pysyypähän varpaat lämpiminä!

   Poista