Siirry pääsisältöön

Päivitystä Fidon tilanteeseen

Eilen kävimme uudelleen eläinlääkärissä, sillä Fidon vointi meni selkeästi huonommaksi ja vasen tassu oli erittäin turvonnut. Saimme tällä kertaa eri eläinlääkärin, joka totesi hetken kissaa tutkittuaan että ottaisi mielellään Fidon verikokeisiin ja epäilee kehon sisäistä tulehdusta. Niinpä Fido- parka joutui uudelleen pisteltäväksi ja ronklattavaksi. 

Ilmeisesti bakteerin aiheuttama tulehdusta tässä epäillään. Jalka kuvattiin tänään toistamiseen ja siinä ei havaittu muutoksia jotka viittaisivat murtumaan. Siitä miten bakteeri on päätynyt Fidon kehoon ei ole aavistusta minulla eikä eläinlääkärilläkään. Pentu on tutkittu päästä varpaisiin eikä purema- tai pistokohtaa löytynyt (mahdollisuus tietenkin on olemassa että jostain pienestä haavaumasta bakteeri on päässyt aiheuttamaan tulehduksen). Fidon SAA- arvo eli tulehdusproteiiniarvo oli 217 kun oikeasti sen pitäisi olla alle 10. Fidolla oli myös kuumetta - mittari näytti vastaanotolla 40 astetta. 

Viikonloppuna kissa vaikutti normaalilta, mutta uneliaammalta. Se hämäsi minua hyvin syömällä, juomalla ja käyttämällä vessalaatikkoaan normaalisti. Pentu myös astui tassullaan ja vasta sunnuntai- iltana aloitti ontumisen jälleen. Maanantaina tassu oli turvonnut aivan pinkeäksi. Onneksi töistä joustettiin upeasti jotta pääsisin kesken työpäivän viemään kissan eläinlääkäriin ja onneksi veinkin - eläinlääkäri nimittäin harkitsi olisiko pentu pitänyt jättää sinne valvontaan yön yli, mutta sain hakea sen kuitenkin kotiin samana päivänä. 

Suttuisessa kuvassa Fidon vas. tassu (etummainen) selkeästi turvonnut. Antibiootteja Fido saa 3 kertaa päivässä ja lisäksi annostellaan tulehduskipulääke kolmen päivän ajan. Torstaina on SAA- kontrolli jossa katsotaan miten antibiootit ovat lähteneet puremaan ja ovatko arvot millaiset. Toki nyt pentua täytyy seurata tarkasti ja viedä se jo aiemmin lääkäriin, mikäli turvotus ei laske/lisääntyy tai pennun vointi ei parane. 

Eli kolauttanut Fido ei sittenkään ole itseään todennäköisesti mihinkään. Miten bakteeri on päätynyt elimistöön, sitä voi vain arvailla. Itselleni tuli täysin yllätyksenä että näinkin voi käydä, joten en edes ymmärtänyt pyytää viime viikolla verikokeita vaan oletin automaattisesti tassun turvotuksen olevan tapaturman syytä. 

Kommentit

 1. Voi hurja ja kurjuus, mikä syy tassun kipeydelle :( hurjasti paranemisia Fidolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parannellaan, parannellaan. Eiköhän se pian jo tästä!

   Poista
 2. Voih, siinä on huolta ja hoitamista. Ottaako Fido hyvin lääkkeet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoan sekaan kun piilottaa, niin alas menevät kaikki. Kipulääkkeet, antibiootit, aiemmin matolääkkeetkin. Lautanenkin nuollaan tyhjäksi!

   Poista
 3. Voi kurjuus! Toivomme, että tropit auttaa pientä paranemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin turvotus on laskenut ja eloisa pentu on. Tulehdusarvot olivat kohonneet, mutta eläinlääkärin mielestä ei syytä huoleen. Seuraillaan kuitenkin aktiivisesti.

   Poista
 4. Toipumista Fidolle! <3 Onpa inhottava vaiva! Luulisi lääkekuurin kyllä tehoavan nopeasti ja pienen olevan sitten taas ennallaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassun turvotus on onneksi lähes poissa ja Fido ei arista tassua ollenkaan! Seuraillaan silti tilanteen mukaan, miltä näyttää päivä kerrallaan :)

   Poista
 5. Voi Fidon tassu... Paranemisia♥

  VastaaPoista
 6. Huh, en ole ollut ikuisuuksiin blogien äärellä, mutta nyt avasin Bloggerin ja luin kaikki Fido-postaukset kerralla! Onpa teillä ollut hurja startti uuden, ihanan pikkuisen kanssa! Ihan kohtuuttomasti huolta ja sydämentykytystä, mutta onneksi oli viimeksi lääkäri, joka hoksasi ottaa verikokeen, ja toipuminen on toivottavasti jo hyvässä vauhdissa!♥

  Meilläkin kisut olivat pentuina aluksi aika herkkävatsaisia (ei ollut niilläkään onneksi giardiaa, testautin senkin) mutta onneksi sopiva ruokavalio löytyi. Ja aika nopeasti sellainen alun pentukohelluskin rauhoittui söpöksi seurallisuudeksi. Nuppu varsinkin haluaa yhä olla aina kaikessa mukana, mutta tekee sen (yleensä) tosi sympaattisesti ja hienotunteisesti. Juju ei pörrää yhtä tiiviisti kintereillä, mutta sitten kun hellyyspuuska iskee, niin se iskee toden teolla! Ja temppukoulun se vaatimalla vaatii joka päivä.

  Jään seurailemaan sormet ristissä teidän tilannetta ja lähetän paljon tsemppejä! Huoli omasta rakkaasta lemmikistä on jotain ihan järkkyä, joten toivottavasti helpottaa pian!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onni että saatiin eläinlääkäri, jolle tuli mieleen moinen! Antibiootit tosiaan näyttäneet laskeneen, onneksi mutta edelleen tulehdusarvot ovat korkeat. Yleisvointia seurataan, ja toivon todella että tämä huolikierre päättyisi pian.

   Kiitos paljon tsempeistä! On kyllä ollut väsyttävät pari viikkoa ja koska syytä ei vieläkään periaatteessa ole saatu selville ei tunnu vielä siltä että tästä olisi selvitty. Onneksi Fido muuten voi hyvin ja on virkeä ja eloisa, joten periaatteessa normaaliin ollaan jo onneksi palattu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Normipäivä

  Aurinko paistaa ja parvekkeen ovea pystyy pitämään jäätymättä auki niin, että kissat halutessaan voivat mennä haistelemaan lasitetulle parvekkeelle huumaavia tuoksuja ja kuuntelemaan lintujen laulua. Aika mukavaa, eikö vain?  Asioitakin olisi mistä tekisi mieli kirjoittaa ja päivittää, mutta ei ole muka aikaa. Olotila on kiireineen melkolailla sama kuin Fido tässä seuraavassa kuvassa demonstroi: