Siirry pääsisältöön

Itse piru söpössä valeasussa

Fido tulonsa jälkeen hurmasi meidät kaikki. Siis aivan kaikki. Hurmurivaihe päättyi vain parin päivän jälkeen kun se pääsi tutkiskelemaan loppuosaa asunnosta. Sen jälkeen iski riiviövaihe joka onkin jatkunut tasaisena riiviöintinä tähän päivään saakka. 



Nalan pentuajan muistikuvat ovat tainneet hämärtyä tai sitten Nala oli poikkeuksellisen fiksusti ja asiallisesti käyttäytyvä pentu. Toki sen arkuus ja säikkyys vei paljon keskittymistä ja aikaa itseltänikin joten voipi olla että se saattaa vaikuttaa miksen muista Nalan roikkuneen johdoissa, hiuksissa, varpaissa, vaatteissa, sormissa tai sohvassa saati repineen mennessään kaikkia edellämainittuja kuten eräs toinen. 



Fido leikkisi niin kauan kun lelut ovat esillä jos sen antaisi. Vähän ollaan jouduttu rajoittamaan leikkejä jotta pentu muistaisi tehdä muutakin kuin jahdata huiskaleluja, kuten esimerkiksi vetää happea välissä. Fido kuitenkin tietää mistä lelut löytyvät joten jos lelun pistää pois, tomera kissanpentu menee lipaston laatikolle ja roikkuu siellä niin kauan kunnes joku toinen juttu on mielenkiintoisempi. Myös jos ihminen kyllästyy leikittämään ja lelu jostain syystä jää hetkeksi lattialle, pitää Fido huolen siitä että leikki jatkuu. Se nappaa kepin huiskaosuudesta kiinni ja juoksee pitkin kämppää lelun keppiosuus perässään kolisten. 



Fido myös kertoo mikäli ei ole mielestään leikkinyt tarpeeksi. Ensin nau'utaan ihmisen edessä suureen ääneen ja valitetaan vääryyttä kun huomiota ei saa. Jos tämä ei toimi, purraan ihmisiä varpaista ja myös Nala saa osuutensa yllätyshyökkäyksistä. Nala edelleen näyttää milloin pentu on mennyt liian pitkälle, ja Fido onneksi uskoo tätä nyt kerrasta toisin kuin aikaisemmin. Ihmisten varpaiden kanssa on vähän eri juttu. Varsinkin yöllä pahaa- aavistamattoman nukkujan varpaat ovat Fidon mielestä sopivan kypsiä maisteltaviksi. 

Toinen Fidon lempiasia maailmassa on ruoka ja se varmaan söisikin niin kauan kunnes napa ratkeaisi. Ihan sellaiseen tilanteeseen emme ole joutuneet, tosin tällaiseen kissaan, joka oikeasti syökin ruokansa eikä närpi sitä satunnaisesti kuten eräs toinen tassullinen tässä huushollissa on ollut erikoista totutella. Myös tasapainotus ruokien kanssa ollut vähän harjoittelua, sillä Fido itse syötyään olisi valmis toiseen kierrokseen mikä tarkoittaa Nalan ruokien varastamista.



Fidon täytyy olla läsnä siellä missä ihminenkin on. Ei voi tulla tilannetta missä se ei saisi olla lähellä tai tutkia. Tämä on kissamainen piirre toki, mutta Fido vie tämän aivan uusille ulottuvuuksille. Siinä missä Nala ottaa etäisyyttä hetken päästä tunkee Fido ihan iholle, kirjaimellisesti. Kohta kahden käden sormet eivät riitä laskemaan monestiko olen melkein mennessäni sitä potkaissut, sillä Fido tulee aivan kiinni ja viereen eikä väistä yhtään. Jos sitä rapsuttelee edes hetken verran käynnistyy kovaääninen kehruumoottori joka ei sammukaan ihan heti, ja rapsuttajan on sitten pakko kanssa rapsuttaa. Ihan. Koko. Ajan. Katsotaan minkälainen möly siitä isompana lähtee kehräyksensä kanssa. 



Mutta kaikki on anteeksiannettavissa kun pieni pentu nukahtaa ja on niin söpö että sydän halkeaa. Joten ehkä piru on vähän turha sana. Ihan perus kissanpentu se on, vaikka välillä omistajan hermoille käykin.  












Kommentit

  1. Tässä masurapsuja Fidolle: rapsrapsrapsraps. 💕 Ja tässä huiskan heilutusta: huiskhuiskhuisk. 💕
    Tässä rauhoittavaa silitystä ja rapsutusta Nalalle: rapssilirapssilirapssili. 💕
    Ja henkilökunnalle rauhoittava kahvi/teekupponen seisten tarpeeksi kaukana uteliaista tassuista. Kissanpentu 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rapsuista, huiskuista ja rauhoituksista! Onneksi ne kissanpennut kasvavat kokoajan. Katotaan ikävöinkö jo pian pentuaikaa :)

      Poista
  2. Ihana pieni pentuinen ♥ Onneksi jokaisella on se ihan oma luontonsa ihan pienestä asti. Hih, meillä asuu yksi hengenheimolainen. Päkkipää kuin mikä ja oma tahto pitää saada aina lävitte ja jollei, niin kyllä sitte kommennetaan ja kovaa.
    ♥ Fido ♥ innolla odotan lisää kuulumisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komentajat 💖 kyllä täytyy olla omaa tahtoa ja paljon ollakin. Eihän siitä muuten mitään tulisi.

      Poista
  3. Ai siellä asuu piene perkele. :DDD

    Niin on söpö ja silti niin hirveä. <3 Lienee melkein kaikki kissanpennut sellaisia ja osa aikuisistakin (seppoooo). Ja hei, aika lienee kullannut muistot Nalasta, noin ihana kilppari on varmaan ollut ehtiväinen pentu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä se vaan taitaa näin olla ja pakko alistua kohtaloonsa ;) ja itseasiassa kyllä Nala taisikin pentuna järsiä yhden laturin johdon ja kuopia kukkaruukusta multia lattialle. Tehnyt siis sellaista mitä Fido ei ole tajunnut vielä. Sitä odotellessa siis.

      Poista
  4. Voih, viimeinen kuva on aivan hellyttävä :) Kyllä se kissanpentuarki varmaan lähtee sujumaan siitä, toivottavasti. Meillä vanha ragdoll on erittäi rauhallinen ja ns melkeinpä jopa hidas liikkeissään. Läheisyydenkipeä on tosin edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se söpö on kun mikä nukkuessaan. Ja on toki hereillä ollessaankin.

      Läheisyydenkipeyden todellakin tunnistan. Nykyisellään löytyy aina kissa kainalosta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Paistattelua parvekkeella

Juuri kun pääsin valittelemaan auringonpuutteesta, niin Suomen kesä yllätti ja pukkasi tänne meillekin päin helteet. Se oli niin kiva juttu, että mentiin ihmettelemään sitä Nalan kanssa paraatipaikalle - minnekäs muuallekaan kuin parvekkeelle. Kuumuus vei lopulta voiton meistä molemmista niin, ettei voitu muuta kuin paistatella ihanan lämpimässä ilta- auringossa. Nala valloitti itselleen heti parhaimman paikan ihmisotuksien nenän edestä ja oli suorastaan niin röyhkeän tyytyväinen itseensä, että ihan pörisi. Tällä(kään) kertaa ei unohdettu pitää silmällä tarkasti lenkkeilijöitä sekä ohiajavia pyöräilijöitä, Nala päästeli muutamia varoitusmurahtelujakin kun tuntemattomia ihmisiä meni miten sattui alapuolelta ohitse. Piiloon ei kuitenkaan neiti viitsinyt lähteä, sen verran mukavan paikan se oli itselleen asetellut ettei sen mielikuvitus pelottavista ihmisistä lähtenyt liiaksi laukalle ja ihan hyvä niin. Oli kiva nähdä, miten tyttö uskalsi parvekkeella rentoutua ihan kunnolla lähes torkk