Siirry pääsisältöön

Tietoteos kissojen hyvinvoinnin asialla

Täällä blogin puolella olen maininnut kirjoittaneeni Hesy:n jäsenlehteen juttua, jonka julkaisemista toivottiinkin silloin aikanaan. Tästä innostuneena sain nyt aikaiseksi julkaista kirja- arvostelun joka löytyy viimeisimmästä jäsenlehdestä. Kirjaa suosittelen lämpimästi, siitä löytyy paljon mielenkiintoista asiaa. Kirjoihin tietolähteenä olen aina suhtautunut hieman varovaisesti, sillä varsinkin vanhemmissa tämän tyylisissä vanhoissa opuksissa saattaa olla vanhentunutta tietoa joka ei välttämättä nykypäivänä enää pidäkään paikkaansa kuten ennen vanhaan on ajateltu - tästä syystä kannustankin lähdekriittisyyteen aina, samaten myös nykypäivän kirjallisuuden kanssa. Tätä teosta pystyn kyllä suosittelemaan, se kun oli erittäin mielenkiintoinen luettava.


Sari Haikka, Kissan kotilääkäri, Gummerus 2018, 240 s.
Sari Haikan Kissan kotilääkäri on kattava hoito- opas jokaiselle kissanomistajalle, kissaa harkitsevalle tai ylipäätänsä kissoista kiinnostuneelle ihmiselle, jota kiinnostaa laajempi kuva kissan hoidosta. Jo pelkästään sisällysluettelo herättää mielenkiinnon, sillä siinä jokainen osa- alue alaotsikoineen sisältää tärkeää tietoa kissasta haaveilevalle. Kirjan kirjoittaja on itse eläinlääketieteen asiantuntija, joten kirjasta löytyy paljon tieteellistä ja teoreettista informaatiota. Kirjassa käsitellyt aihealueet on kuitenkin onnistuttu selittämään yksinkertaisesti ja helposti, joten lukukokemus on erittäin miellyttävä eikä ollenkaan puuduttava.

Kirjan tarkoitus on parantaa suomalaisten kissojen hyvinvointia, ja opus käsittelee kissan hyvää hoitoa laajasti kaikilta suunnilta katsottuna. Kirja on hyvin ajanmukaisesti kirjoitettu ja käsittelee tärkeitä asioita jo heti ensisivuilta alkaen. Näitä ovat esimerkiksi kissan virikkeellistäminen, asianmukainen ravitsemus sekä suun hygienian hoito. Kirja auttaa ymmärtämään myös kissan lajityypillistä käyttäytymistä ja tarjoaa lukijalle näkökulman, josta kissaa voi tarkastella aivan uudenlaisesta vinkkelistä. Kirjan kuvitus auttaa sisäistämään sanoin selitetyt asiat, sillä jokaiseen kirjan osa- alueeseen sisältyy runsaasti valokuvia erilaisista toimenpiteistä.

Lyhyesti selitettynä Kissankotilääkäri on selkeä, monipuolinen ja mielenkiintoinen teos, jonka hankkimista omaan kirjahyllyyn on syytä harkita. 
Psst. Olithan tietoinen että esimerkiksi Hesylle on helppo ilmoittautua vapaaehtoiseksi/ilmaista halukkuutesi vapaaehtoistyöhön sähköpostitse. Sivuilla kerrotaan hyvin millaisiin hommiin vapaaehtoistyöntekijöitä kaivataan, käy ihmeessä kurkkaamassa
Kommentit

 1. Tuo olisi kyllä varmaan hyvä kirjahyllystä löytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa sisältävä teos. Erittäin mielenkiintoista tekstiä sisältää ja on tosiaan helppolukuinen:)

   Poista
 2. Varmaan hyvä kirja :)

  Mutta hei, ei saa sanoa että kirjat on huonoja tietolähteitä, joku vielä uskoo. Kun tietokirjat tietolähteenä on kuitenkin melkein aina parempi kuin joku satunnainen nettiblogi. ;P On tähän tietysti poikkeuksensa, just nuo mainitsemasi vanhat kirjat vanhentuneine juttuineen, omituiset omakustanteet ja vaihtoehtoterveyshömppä, mutta noin yleensä eikö kirjat ole ehkä vähiten epäilyttäviä tietolähteitä..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoihin (kuten mihin tahansa tietolähteeseen) mielestäni kannattaa aina suhtautua aluksi varautuneesti. Vanhoissa eläintenhoitokirjoissa esimerkiksi on paljon vanhentunutta tietoa joka nykypäivänä ei pidä paikkaansa. Tähän yritin tekstissä nimenomaan tähdätä. Siksi siis onkin tärkeää, että tällaisia kirjoja tehdään nykyaikaan sopivaksi.

   Tarkoitus ei ollut sanoa että kirjat ovat huonoja tietolähteitä. Mikäli sen kuvan tekstistä saa, niin syy on silloin minun eli tämän tekstin kirjoittajan:)

   Poista
 3. Minulla on tuosta vanhempi versio, on kyllä tosi hyvä! En ole lukenut kannesta kanteen, mutta on tullut joskus hyödynnettyä jostain sairaudesta tai oireesta lukiessa. :) Koko kirjan lukemattomuuteen on syynä vain ja ainoastaan muutenkin kirjojen huono lukeminen, kirjahyllyn mielenkiintoisten lukemattomien kirjojen pino kasvaa ja kasvaa vain kun tulee ostettua silloin tällöin kun milloin missäkin jokin erityisen kiinnostava sattuu vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä todella hyödyllinen opus ollut minullekin vastaantulleissa tilanteissa. On myös antanut uusia juttuja eri kanteilta mietittäväksi, siksi onkin todella mielenkiintoinen!

   Poista
 4. Thank you for sharing the review of this book. We always love finding new books to relax and read during the night. Going to have to check this out. Have a wonderful rest of your week.
  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your nice comment! I should read books like this more often, they are so interesting!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Uusi asukas talossa

Meille on jälleen kotiutunut uusi jyrsijä - yksi maailman suloisimmista ja sympaattisista otuksista, joka sai nimekseen Sparta.  Sparta vailla poikkeuksia on myös hamsteri ja kotiutunut varsin hyvin. Sparta on luonteeltaan aivan hellyttävä ja niin kiltti, että on sulattanut jopa meillä käyneiden jyrsijäpelkoisten sydämet nopeasti! Spartalla on myös oma instagram, jonka tarkoituksena olisi jakaa hamstereista tietoutta omien kokemuksieni pohjalta. Monesti samat kysymykset hamsterien hoidossa nimittäin askarruttavat monia.  Ja sitten tärkein: toivottavasti saan näytettyä miten suloisia, hellyttäviä ja persoonallisia myös nämä pikkujyrsijät osaavat olla.  Otahan siis seurantaan meidän instagram eli hamsterisparta