perjantai 3. marraskuuta 2017

Voi sähkö sentään

Kaiken talvihehkutuksen jälkeen yhden huonon puolen kyllä tästä vuodenajasta keksin ja se on kissan turkin sähköistyminen. 

Meillä on kotona melko kuiva sisäilma, ja sen voisin kuvitella vaikuttavan tuohon yllämainittuun jokavuotiseen ongelmaan. Nalan turkki vain rätisee kun sitä silittää pidempään ja kun pieni kissaraukka tämän jälkeen koittaa puskea, räpsähtää sähköisku sitä suoraan nenälle. Nykyään tämän sattuessa se ei enää näytä yhtä järkyttyneeltä, vaan siirtyy vain alistuen kauemmas ilkeästä emännästä. Kiintymyksenosoituksia annetaan siis meillä nykyisin hieman varoen, ettei vaan iskua napsahda nenälle. 

Kaikista katalin turkin sähköistäjä on Nalan pentuajoista asti mukana kulkenut viltti, mutta siitä huolimatta viltin uumenissa on mukava loikoilla.

Itse en vielä toimivaa keinoa turkin sähköistymiselle ole keksinyt ja olen vakavasti ruvennut epäilemään ettei mokomaa ole edes olemassa. Joku ehdotti, että kissan pesu moiseen voisi auttaa, mutta niin radikaaleihin ratkaisuihin meillä ei kyllä lähdetä, sen rinnalla kun pienet sähköiskut tuntuvat melko mitättömiltä. Eläinkaupoista kuulemma saa myös turkin sähköistymistä estäviä turkinhoitoaineita, mutta niidenkin toimivuutta uskallan hieman epäillä. Jos joltain löytyy tällaisista kokemusta, kerro ihmeessä onko niistä teillä ollut hyötyä!


12 kommenttia:

 1. Sähköiskut kissaa silitettäessä ovat kyllä inhottavia; mukavasta hetkestä tulee ikävä :( Meillä erityisesti Max tuntuu sähköistyvän helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, harmi että tämä on tätä vuodenaikaa jolloin poikkeuksetta turkki vain rätisee :/

   Poista
 2. Sähköä ilmassa täälläkin. :/ Seppo sähköistyy Kassista enemmän ja saakin usein tällejä nenäänsä, haistellessaan henkilökunnan sormia ystävällismielisesti, ja sitten näyttää niiiiin petetyltä ja kiiruhtaa pois. Kerran sai raukka myös sähköiskun kieleensä, kun tarjosin margariinia... D: :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Seppoparka! :DD ja kieliparka. Voin vaan kuvitella tilanteen 😅

   Poista
 3. Voi ei, rits-räts-kausi! Peppi ei pakkasaikaan edes tule syliin vaan peruuttaa kipunoinnin tieltä kauemmas. Ninni ei rätise yhtä helposti. Mikähän siihen vaikuttaa? Halikelejä odotellessa jaksamista talviaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa keksittäiskin keino mikä rätinää veisi pois! Meillä ollaan vain alistuttu kohtaloon että välillä on sähköä enemmänkin ilmassa. Kiitos kommentista!:)

   Poista
 4. Meillä kanssa rätisee! :/ Tai siis vanhemmat lyhytkarvaiset sähköistyvät silitettäessä aika kiitettävästi... Pitkäkarvaiset eivät jostain syystä sähköisty ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen kuullut tutuilta että pitkikset eivät vain sähkösty yhtä helposti jos ollenkaan. Aika jännä! Täytyy kai sitten vain kestää tämä rätinäkausi pitkin hampain:/

   Poista
 5. Sähköisyydenpoistaja eläinkaupasta. :) Meillä ei ole tänä vuonna rätissyt, mutta töissä sitäkin enemmän. Harkitsen vakavasti tuon turkkiaineen viemistä sinne. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, pitääpä katsella löytyiskö seuraavan eläinkauppareissun yhteydessä, mikäli tää rätinä vain jatkuu ja jatkuu!

   Poista
 6. Meillä poistettiin viime talvena sähköisyyttä ilmankostuttimella. Ja juu..u, kolme tassullista säätöä: https://kiskatit.blogspot.fi/2016/12/vesihoyry.html
  Tuolta tulee aivan ihan pehmeetä ilmaa. Meidän paukku-Pate saattoi toisinaan istua tuon alla pitkäänkin ja antoi sen jälkeen silittää itteänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin hyödyllinen mikäli homma meinaa mennä mahdottomaksi sähköistymisen osalta. Helpottais ainakin rapsutteluita! :D

   Kiitos vinkistä, pistetään korvan taakse! :)

   Poista