Siirry pääsisältöön

Elämme jännittäviä aikoja

Ainakin itseäni rupesi heti soittamani puhelun jälkeen jännittämään, Nala toistaiseksi vielä on autuaan tietämätön sitä kohtaavasta hammaskivenpoistosta, jonne sain varattua ajan kahden viikon päähän. 

Aikaisemminkin siis olen tänne kirjoittanut Nalan hammaskivestä, jota ilmestyy kaikille, niin ihmisille kuin eläimillekin ennemmin tai myöhemmin. Nalan kanssa kävimme eläinlääkärissä tuossa huhtikuun lopussa tsekkaamassa niitä hampaita, joista jo syksyllä olimme saaneet pientä huomautusta. Nyt eläinlääkäri totesi, että voisi tosiaan hyvä olla poistattaa sitä hammaskiveä parin kuukauden sisään ja näin päätimme tehdä. 

Aamu- uniltaan herännyt, hammaslääkärikäynnistään tietämätön uhri.

Ajattelin, että voisi olla mukava kirjoitella mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman kattava teksti tuosta eläinlääkärikäynnistä, mikäli muistan yhtään mitään koko päivästä saati ottaa kuvia hoivatessani pientä potilasta. Itse en nimittäin ole onnistunut löytämään oikein kunnolla mitään kokemuksia siitä, miten koko prosessi tapahtuu, ja ajattelin aiheen olevan myös edes osittain kiinnostava. (Kertokaa, mikäli olen väärässä ja olenko itse vain huono googlettamaan asioita ja etsimään tietoa) :D !

Nyt tosiaan myös vaihdamme eläinlääkäriasemaa, mikä tuo mukanaan lisäjännitystä, vaikka sille tuskin on tarvetta. Sen verran hyviä kokemuksia kyseisestä paikasta olen tutuiltani kuullut, että Nala varmasti tulee olemaan erinomaisissa käsissä. 

Nala on vähän sitä mieltä että turhaan jännittäminen on nössöille. 

Zzz...


Kommentit

  1. Tsemppiä hammaskiven poistoon Nala!
    - Rokkimimmit-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tyypit, vaikka mä en vieläkään oikein ymmärrä mistä kaikki hössötys johtuu. Ehkä tsempit on ihan hyvä olla kun ollaan kaksin omistajan kanssa liikenteessä!
      - Nala

      Poista
  2. Meillä tarttis vissiin molemmat pojat kanssa käyttää lekussa hammastarkastuksessa, kovasti on keltaista, vaikka pyrinkin joka päivä kertaalleen harjaamaan molempien hampaat. En ilmeisesti vaan osaa riittävän hyvin, ja kun ei nuo aina ole ihan kamalan yhteistyöhaluisiakaan, niin voi senkin takia jäädä vähän vajaaksi tuo putsaus... Tsemppiä tulevaan operaatioon!
    -Penan ja Punkun ihminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se yhteistyökykyisyys jää meilläkin melko vajaaksi mitä tulee hampaiden harjaukseen. Eläinlääkärin kanssa yhdessä huhtikuussa tutkittiin Nalan hampaita ja kyllä siinä oppi yhtä jos toista taas kissan suuhygieniasta. Ollaan vaan jatkossa tarkempia ja huolellisempia niin pysyykin ne hampaat puhtaina neidillä. Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  3. Tsemppiä hammaskivenpoistoon, kyllä se hyvin menee! :) Hyvä idea kirjailla ylös sen päivän fiiliksiä. Mulla meni vähän ohi koko prosessi, kun jännitin eniten Mimmin heräämistä nukutuksesta.. Suuhun sain kurkata kunnolla toimenpiteen jälkeen, kun kissa vielä nukkui. Lääkäri näytti siinä samalla mitä oli tehnyt ja havainnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti tsempeistä! :) pitääpä kirjotella jotain ylös jos vain muistan. Hyvinkin pystyn samaistumaan tuohon jännittämiseen, sterkkaaminen oli stressaavampi kokemus mulle kuin Nalalle, se odotusaika oli valehtelematta pisin aika ikinä. Ehkä mä olen vihdoin päässyt mun kanaemohössötyksestä, mutta vain ehkä.

      Olispa kiva jos olisi tosiaan mahdollista kurkata sinne suuhun myös operaation jälkeen, täytyy katsoa tilaisuuden tultua, että miten nuo toimenpiteet tällä klinikalla menevät(:

      Poista
  4. Kirjoita vain eläinlääkäriltä postausta, se vois olla mirlenkiintosta tietää mitä siellä kulisseissa tapahtuu (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, täytyy oikeasti ruveta suunnittelemaan tätä jo hyvissä ajoin, että muistan sitten mitä olen mennyt lupailemaan:D !

      Poista
  5. Tsemppiä Nalalle hammaskiven poistoon! Musta ois ainakin super kiva lukea miten koko hammaskivenpoisto operaatio tapahtuu, itselläni kun ei vielä kokemusta asiasta ole ☺

    https://tahtienloistetta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 😊Toivottavasti saan kirjoitettua kyseisestä tapahtumasta mahdollisimman kattavasti:) !

      Poista
  6. Hammaskivenpoisto menee varmasti hyvin! :) Kun Nala kerran on jo aiemminkin nukutettu niin ei siinäkään pitäisi olla ongelmia. Yritä vain olla rauhallisin mielin!

    Olisi mukavaa lukea raportti, onko ollut samanlaista kuin meillä! Kerran olen ollut katsomassa kissan, Naama-vainaan, hammaskivenpoistoa: nukutuspiikki ja suuta avaava rauta paikoilleen ja töihin. Aika pahaltahan se hampaiden raapiminen kuulosti ja rajun näköistä oli, vertakin tuli, kun hammaskiveä kaavittiin jostain mistälie ientaskuista. Mutta toiminta oli ainakin nopeaa! Ja kyllähän ihmisellekin se on kipeää tekevä operaatio, jos hammaskiveä on yhtään enempää. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti meneekin ja onneksi olen kuullut niin paljon hyvää tuosta eläinlääkäriasemasta, että sinne hyvillä mielin mennään.

      Hui, oispa jännä kokemus jos pääsisi näkemään, mitä siellä kissan suussa tapahtuu! Kuulostaa jo nyt sellaiselta operaatiolta, ettei oma vatsa kestäisi, mutta mielenkiintoista kumminkin varmasti!

      Poista
  7. Tsemppiä reissuun, hyvin se varmasti menee! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiitos kaikesta 💛

  Totesin että tulipa dramaattinen otsikko, mutta ehkä se on jopa tarkoituksella.  Olen miettinyt pääni puhki mitä teen blogin kanssa, koska tämä on ollut aikoinaan ensimmäinen askel siihen suuntaan mitä ikinä olenkaan halunnut tehdä eli kirjoittaa omista eläimistäni julkisesti. Kun tämän aloitin niin enpä olisi uskonut miten hienoja kokemuksia blogin kautta olenkaan saanut kokea. Kiitos ihan hirveästi tuesta ja kannustuksesta sellaisissa hetkissä, kun meillä on ollut huolestuttavia ja tiukkoja paikkoja. En tiedä miten olisin kestänyt esimerkiksi kaikkea Fidon sairastuttua viime vuonna, ellen olisi saanut niin paljon tsemppausta teiltä. Se on nimittäin ollut eläintenpidossani kurjin ja kamalin hetki. Kirjoittaminen auttoi purkamaan oloa, ja siitä olen niin kiitollinen että sen tänne sain tehdä.  Elämänmuutoksille ei vain voi mitään, ja niitä on tullut rutkasti lisää. Minulla ja eläimillä on kaikki hyvin. Nyt vain kiire on sellainen, että jostain pitää karsia tekemistä pois ja tällä het

Vihdoinkin ne Vänttiset

Meillä on ollut Vänttisen valjaat käytössä nyt viikon verran ja täällä ruudun takana ihmisemäntä kirjoittaa tästä inspiroituneena tekstiä materialismionnellisuuden pauloissa.  Eipä noita turhaan ole kehuttu kätevyytensä ja käytännöllisyytensä vuoksi, mutta minkäs sille voi että asioita tajuaa hieman jälkijunassa. Monesti Vänttisten osto on käynyt mielessä koko lyhyen kissanomistajahistorian aikana, mutta aina sitten suunnitelma on jäänyt ja jotkut toiset valjaat on ostettu tilalle - sellaiset tietenkin joissa istuvuus ei ole ollut loppujen lopuksi niin hyvä Nalan päällä. Kaikista selkeimmin sen näkee nyt, kun huomaa miten eri tavalla kissa kulkee valjaat päällä ulkona ja miten paljon paremmin se käyttäytyy niiden laiton aikana. Ulkoilureissuja onkin paljon mieluisampaa tehdä nyt kun näkee miten hyvin Nala viihtyy taas ulkona.   Uusien valjaiden osto tuli ajankohtaiseksi nyt kun säätkin ovat ruvenneet lämpeämään ja Nalankin mielenkiinto on siirtynyt tämän johdosta yhä enemmän s

Normipäivä

  Aurinko paistaa ja parvekkeen ovea pystyy pitämään jäätymättä auki niin, että kissat halutessaan voivat mennä haistelemaan lasitetulle parvekkeelle huumaavia tuoksuja ja kuuntelemaan lintujen laulua. Aika mukavaa, eikö vain?  Asioitakin olisi mistä tekisi mieli kirjoittaa ja päivittää, mutta ei ole muka aikaa. Olotila on kiireineen melkolailla sama kuin Fido tässä seuraavassa kuvassa demonstroi: